Fragmenta, representada pel seu editor Ignasi Moreta, doctor en humanitats, va viatjar al Perú i a Colòmbia amb motiu de la missió comercial organitzada pel Gremi d’Editors de Catalunya i la Cambra del Llibre de Catalunya del 17 al 25 d’abril d’enguany, per participar a la 26ª Fira Internacional del Llibre de Bogotà —la tercera en importància a Amèrica Llatina, després de les de Guadalajara i Buenos Aires— i per conèixer el mercat peruà, actualment en expansió. Moreta, a més, va protagonitzar dos actes públics, un a Lima i l’altre a Bogotà.

Fragmenta, editorial nascuda el 2007 i que publica textos clàssics i d’assaig en l’àmbit de les religions des d’un punt de vista no confessional en català, començà a editar títols en castellà el 2011 a través de la col·lecció “Fragmentos“, i des d’aleshores s’ha expandit al mercat llatinoamericà.

Entre les obres disponibles des d’aquell moment podem destacar El monje y la psicoanalista y Freud hasta Dios, de Marie Balmary, la prestigiosa psicoanalista francesa, inèdita pel públic hispanoparlant fins a la seva publicació a Fragmenta. Alhora, Iniciación a los veda, del conegut filòsof i teòleg Raimon Panikkar; La teología feminista en la historia, de la popular metgessa i religiosa Teresa Forcades; Hacia un tiempo de síntesis, de Javier Melloni; Monjas, de Laia de Ahumada; Dioses, creencias y neuronas. Una aproximación científica a la religión, de Ramon Maria Nogués; Sufismo, de Halil Bárcena, y Sendino se muere, de Pablo d’Ors. També Empalabrar el mundo. El pensamiento antropológico de Lluís Duch, en edició d’Ignasi Moreta, Joan-Carles Mèlich i Amador Vega; aquest últim és alhora l’autor d’un altre dels títols de Fragmenta: Tres poetas del exceso. La hermenéutica imposible de Eckhart, Silesius y Celan, y Duch de Religión y comunicación. Entre els últims títol s’hi compten Zen, de Raquel Bouso; Demostración a Teófilo, en edició de Josep Rius-Camps i de Jenny Read-Heimerdinger; Con o sin Dios, de Francesc Torrralba i Vicenç Villatoro; el Libro de la Creación i De Benedicto a Francisco, de Arturo San Agustín. A Colòmbia el fons de Fragmenta és distribuït per l’Editorial Siglo del Hombre, i al Perú, per Herlados Negros.

Ignasi Moreta va pronunciar la conferència “Libros sobre religiones en un mundo plural”, el dijous dia 18 d’abril, al Centro Cultural Inca Garcilaso (Jr. Ucayali 391, Lima – 1) de la capital peruana. I, més tard, la conversa “La religiosidad desde una perspectiva laica”, el dilluns 22 d’abril, al Salón Oval de l’Edificio Rogelio Salmona de la Universidad Nacional de Colombia (Posgrados Ciencias Humanas – Carrera 45 nº 26-85, 45, Bogotá, Cundinamarca 111321) de la capital colombiana.

Fragmenta posa parada per Sant Jordi

Per primera vegada, Fragmenta Editorial va posar una parada per Sant Jordi. Va ser als Jardinets Salvador Espriu (o “Jardinets de Gràcia”), al Passeig de Gràcia de Barcelona. La parada va restar oberta des de les 9 del matí a les 8 del vespre i s’hi varen poder adquirir novetats i altres llibres del fons del catàleg amb un 10% de descompte. Alhora, també s’hi varen poder trobar títols d’Edicions de la L Geminada, que va muntar una parada a Girona amb llibres de Fragmenta.

Arturo San Agustín signa el llibre ‘De Benedicto a Francisco’ a la Llibreria Claret per Sant Jordi

El periodista Arturo San Agustín va ser el passat dimarts 23 d’abril, diada de Sant Jordi, a la llibreria Claret (Roger de Llúria 6, Barcelona) signant exemplars del seu nou llibre De Benedicto a Francisco. Una crónica vaticana, que acaba de publicar Fragmenta. L’autor va atendre personalment tots els lectors que s’hi varen acostar.