Per primera vegada, Fragmenta Editorial va posar una parada per Sant Jordi. Va ser als Jardinets Salvador Espriu (o “Jardinets de Gràcia”), al Passeig de Gràcia de Barcelona. La parada va estar oberta des de les 9 del matí a les 8 del vespre i s’hi varen poder adquirir novetats i altres llibres del fons del catàleg amb un 10% de descompte. Alhora, també s’hi varen poder trobar títols d’Edicions de la L Geminada, que muntà una parada a la Plaça de Catalunya de Girona amb llibres de Fragmenta.

A més d’aquesta, Fragmenta va participar en altres activitats amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

Fragmenta va ser present a les tertúlies radiofòniques sobre Sant Jordi que van ser emeses en directe. Una, amb altres petits editors fou a Catalunya Ràdio, al programa “El cafè de la República”, amb Joan Barril, el dimecres 17, que podeu descarregar-vos clicant aquí, on hi intervingué Inês Castel-Branco. I l’altra, per Ràdio Estel, al programa “El primer cafè”, amb Ignasi Miranda, el mateix dia 23 a les 9:30 del matí, amb altres editors de llibres sobre religió, on hi va intervenir Ramon Bassas, que podeu escoltar clicant aquí.

I el periodista Arturo San Agustín va ser el mateix dimarts 23 d’abril, diada de Sant Jordi, a la llibreria Claret (Roger de Llúria 6, Barcelona) signant exemplars del seu nou llibre De Benedicto a Francisco. Una crónica vaticana, que acaba de publicar Fragmenta. L’autor va atenendre personalment tots els lectors que s’hi varen acostar.

Aquests dies també s’ha fet pública la posada en marxa d’un blog de petites editorials que recull obres de ficció en català, Llegirencatalà, en el qual Fragmenta participa, malgrat que el catàleg de l’editorial conté molt poca obra de ficció, estrictament.

Fragmenta, representada pel seu editor Ignasi Moreta, doctor en humanitats, va viatjar a Colòmbia i al Perú amb motiu de la missió comercial organitzada pel Gremi d’Editors de Catalunya i laCambra del Llibre de Catalunya del 17 al 25 d’abril d’enguany, amb l’objectiu de participar a la 26ª Fira Internacional del Llibre de Bogotà —la tercera en importància a Amèrica Llatina, després de les de Guadalajara i Buenos Aires— i de conèxier el mercat peruà, actualment en expansió. Moreta, a més, va protagonitzar dos actes públics, un a Lima i l’altre a Bogotà.

Per últim, la Direcció General de Cultura Popular, Associacions i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya, proposa dos llibres de Fragmenta en una selecció de lectures relacionades amb el seu àmbit, per Sant Jordi. Són Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluís Duch, de Joan Carles-MèlichIgnasi MoretaAmador Vega, un acostament a l’obra de Lluís Duch (Barcelona, 1936), i La paraula de l’àngel. Una aproximació plural als goigs, de Dominique de Courcelles (París, 1953).