Abdelmumin Aya, doctor en filosofia i autor del llibre El arameo en sus labios. Saborear los cuatro Evangelios en la lengua de Jesús, (Fragmenta2013), va ser un dels ponents de la II Jornada Interreligiosa que l’associació Amics dels Àngels celebrà a Barcelona el dissabte 5 d’octubre de 2013. Fou a la sala auditori de la  Fundació Joan Maragall (València, 244, 1r, 08011 Barcelona) i comptà amb la participació de diversos estudiosos aplegats sota el títol “La revelació de l’àngel en les diverses tradicions religioses”, fent referències a les confessions cristiana, jueva, islàmica i hindú.

Entre ells, hi havia Rafael Méndez, Mario Saban, Yaratullah Monturiol, Xabier Pikaza, Òscar Pujol, Federico Velázquez, Bhakti Das i el propi Abdelmumin Aya, que, des de la tradició musulmana, parlà sobre “L’àngel necessari – La naturalesa com a llibre revelat”.