Lluís Duch, doctor en antropologia i teologia per la universitat de Tübingen, professor emèrit de la UAB, pronuncià dues conferències sobre “Política i religió” a les XVI Jornades Universitàries de Cultura Humanista, que enguany portaven per títol “Política i Religió. Igualtats i diferències. 1700 anys després de l’Edicte de Milà”. Precisament aquests dies ha arribat a les llibreries el volum Religión y política, publicat per Fragmenta, l’última obra de Duch, monjo del Monestir de Montserrat, lloc on s’hi van celebrar les Jornades els dies 28 i 29 de març.

El primer dia, Duch parlà sobre “Política i religió: dues dimensions humanes” i l’endemà sobre “Dimensió politicoreligiosa de la dictadura i de la revolució” dins un programa moderat per Pius-Ramon Tragan, també monjo i director del Scriptorium Biblicum et Orientale del Monestir de Montserrat, i coordinat per Salvador Claramunt, catedràtic d’història medieval de la UB. La resta de conferències foren impartides, a més d’aquests darrers, pels professors Norbert Bilbeny (UB), Francesc Torralba (URL), Joan Rigol (ESADE) i Hilari Raguer (Montserrat).

Tragan i Torralba van participar al llibre col·lectiu d’homenatge a Duch Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluis Duch (2011), autor que a Fragmenta hi ha publicat també Religió i comunicació (2010) i ha traduït i introduït Moisès i Aaron, d’Arnold Schönberg (2012), amb la col·laboració de Josep Barcons.

Podeu conèixer el contingut del programa aquí.

Foto: Abadia de Montserrat.