Amb motiu del 30è aniversari de la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO (FCACU), l’Associació UNESCO per al Diàleg Intereligiós (AUDIR) va organitzar una trobada intereligiosa amb Xavier Melloni i la “Coral interreligiosa per la Pau. AUDIR”. Melloni, autor de Vers un temps de síntesi (Fragmenta, 2011), hi pronuncià la conferència “¿Hi ha quelcom més enllà del diàleg entre les religions?”. Va ser el dissabte 25 d’octubre de 2014 a la parròquia de Sant Pere de les Puel·les (Plaça de Sant Pere, 15, Barcelona).

Programa
1. Xerrada a càrrec de Xavier Melloni SJ. Títol: “Hi ha quelcom més enllà del diàleg entre les religions?”
2. La “Coral Interreligiosa per la Pau. AUDIR” interpreta:
“Alleluia” Taizé
“Om Tare Tutare Ture Soha” Mantra Budista
“Hevenu Shalom Alejchem” Cant tradicional d’Israel
“Sol Cennet’in Irmaklari” Cant Sufí del poeta Yunus Emre
“Ananda Janani” Cant devocional d’AMMA (Tradició hindú)
“Pare, fes-los u” Coral protestant. Música Rick Ridings
“This Little Light of Mine” Spiritual negre
“Parenostre” Rimsky Korsakov
“Ipharadisi”
Cant tradicional de la República de Sudàfrica (Tradició animista)
Acompanya al piano: Javi Hernando
DIRECCIÓ: Josep M Gironell

Xavier Melloni (Barcelona, 1962) és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Diverses immersions a l’Índia li han permès posar en contacte elements de la mística hindú amb la cristiana. Jesuïta i estudiós dels Exercicis Espirituals, té al mateix temps un ampli coneixement dels textos de les diverses religions. En la seva tasca com a acompanyant espiritual integra elements de diverses tradicions. És membre de Cristianisme i Justícia i professor a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat. Viu en el centre espiritual La Cova de Sant Ignasi, a Manresa. Entre les seves publicacions destaquen La mistagogía de los Ejercicios Espirituales de san Ignacio (2001), L’U en la multiplicitat (2003), Relaciones humanas y relaciones con Dios (2006), Escletxes de Realitat (Fragmenta, 2007), El Desig essencial (Fragmenta, 2009), Voces de la mística (2009), El Crist interior (2010) i Vers un temps de síntesi (Fragmenta, 2011). És assessor de la col·lecció Sagrats i Clàssics de Fragmenta.