L’escriptora i periodista Montse Batlle va mantenir una conversa amb Lluís Duch, antropòleg i monjo de Montserrat, en el marc d’una sèrie d’entrevistes a autors que reflexionen sobre la subjectivitat contemporània. L’acte se celebrà el dijous dia 30 d’octubre a La Casa de la Paraula (Rosselló 154, entre Aribau i Muntaner), a Barcelona.

Lluís Duch (Barcelona, 1936) és doctor en antropologia i teologia per la universitat de Tübingen i professor emèrit de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, de l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona, i de l’Abadia de Montserrat. És monjo de Montserrat des de 1961. Ha traducït al català i al castellà escrits de Luter, Müntzer, Silesius, Schleiermacher i Bonhoeffer. És autor de més de cinquanta llibres i opuscles, i de més de tres-cents articles i col·laboracions en obres col·lectives. La seva dilatada trajectòria intel·lectual ha estat reconeguda i estudiada al llibre d’homenatge Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluis Duch(tambè en castellà, (Fragmenta, 2011). A Fragmenta ha publicat també Religió i comunicació (2010, també encastellà), obra que composa una mena de díptic junt amb el volum Religión y política (2014). També ha traduit i introduït Moisès i Aaron, d’Arnold Schönberg (2012), amb la col·laboració de Josep Barcons.

El cicle s’inicià el passat 8 d’octubre amb Amador Vega, autor de Passió, meditació i contemplació. Sis assaigs sobre el nihilisme religiós (Empúries, 1999; Fragmenta, 2012), Tres poetas del exceso. La hermenéutica imposible en Eckhart, Silesius y Celan (Fragmenta, 2011) i Libro de horas de Beirut (Fragmenta, 2014).