L’escriptora i periodista Montse Batlle va mantenir una conversa amb Amador Vega, catedràtic d’estètica de la UPF, en el que era la primera d’una sèrie d’entrevistes a autors que reflexionen sobre la subjectivitat contemporània. L’acte se celebrà el dijous dia 8 d’octubre a La Casa de la Paraula, a Barcelona.

Amador Vega (Barcelona, 1958) és doctor en filosofia per l’Albert-Ludwigs-Universität de Friburg de Brisgòvia (Alemanya) i catedràtic d’estètica a la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat «Joan Coromines Visiting Professor» a la University of Chicago (2007) i professor convidat a la Université Saint Joseph de Beirut (2010). Es dedica a l’estudi de la mística occidental i les seves relacions amb l’estètica. Ha publicat, entre altres, els llibres següents: Mestre Eckhart, El fruto de la nada y otros escritos (Siruela, 2014, 8.ª ed.); Passió, meditació i contemplació. Sis assaigs sobre el nihilisme religiós (Empúries, 1999; Fragmenta, 2012); traducció castellana: Zen, mística y abstracción. Ensayos sobre el nihilismo religioso, Trotta, 2002); Ramon Llull y el secreto de la vida (Siruela, 2002; traducció anglesa:Ramon Llull and the secret of life, Herder & Herder, 2003); El bambú y el olivo (Herder, 2004); Arte y santidad. Cuatro lecciones de estética apofática (Cuadernos de la Cátedra Jorge Oteiza, 2005); Tratado de los cuatro modos del espíritu (Alpha Decay, 2005); Sacrificio y creación en la pintura de Rothko (Siruela, 2010), Tres poetas del exceso. La hermenéutica imposible en Eckhart, Silesius y Celan (Fragmenta, 2011) i Libro de horas de Beirut (Fragmenta, 2014).

El cicle continua el dijous 30 d’octubre amb una nova entrevista, en aquest cas a l’antropòleg i monjo de Montserrat Lluís Duchel pensament del qual ha estat tractat al llibre d’homenatge Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluis Duch (tambè en castellà, Fragmenta, 2011). A Fragmenta ha publicat també Religió i comunicació (2010, també encastellà); Religión y política (2014). També ha traduit i introduït Moisès i Aaron, d’Arnold Schönberg (2012), amb la col·laboració de Josep Barcons.