Lamentem comunicar que l’arquebisbat de Barcelona ha prohibit a la parròquia de Sant Medir de Barcelona acollir la conferència programada del professor Juan José Tamayo, sobre “El missatge d’Ellacuría amb motiu del 25è aniversari de la seva mort”. La conferència, organitzada per la parròquia Sant Medir, se celebrarà el mateix dia i hora previstos inicialment (dijous 15 de gener a les 20.30 h), en un local del carrer Olzinelles, 116, propietat de la mateixa parròquia.

Ignacio Ellacuría, màrtir a qui es dedica la conferència, és un dels cinquanta intel·lectuals que Juan José Tamayo glossa amb competència al seu llibre Cincuenta intelectuales para una conciencia crítica (Fragmenta).

Des de Fragmenta, editorial sobre religions des d’una perspectiva no confessional, expressem el nostre respecte per les decisions dels organismes de l’Església catòlica, però al mateix temps no podem deixar de manifestar la nostra perplexitat per l’ús que s’ha fet del llenguatge de la prohibició, llenguatge que ens sembla que té poc a veure amb l’Església de la misericòrdia que impulsa el papa Francesc.