Juan José Tamayo, director de la Càtedra de Teologia i Ciències de la Religió “Ignacio Ellacuría” a la Universitat Carlos III de Madrid i autor de Cincuenta intelectuales para una conciencia crítica (Fragmenta, 2013), serà de nou a Barcelona per impartir dues conferències el dimecres 14 i el dijous 15 de gener. La primera sobre Óscar Romero i la segona sobre els jesuïtes assassinats fa 25 anys a El Salvador, entre ells Ignacio Ellacuría. Ellacuría i Romero són glossats al llibre esmentat.

Dimecres 14, a les 20h, a Casa Amèrica (Còrsega 299, entresòl, Barcelona), Tamayo parlarà sobre “Monseñor Romero en el 35 aniversari de la seva mort”, símbol salvadorenc de la defensa dels drets humans, assassinat mentre feia missa el 24 de març de 1980. Presentarà l’acte Jordi Palou Loverdas, director del Memorial Democràtic, institució que recolza l’acte. L’assistència és lliure.

L’endemà, dijous 15, a les 20:30h, farà una nova conferència sobre “El missatge d’Ellacuría amb motiu del 25è aniversari de la seva mort” a la sala nova de la Parròquia de Sant Medir (Constitució 17, Barcelona). L’acte també és obert a tots els assistents. [Aquest acte ha estat traslladat de lloc, carrer Olzinelles, 116, a causa del veto de l’arquebisbat de Barcelona, vegeu comunicat]