El professor Josep Cobo dirige el curs “Podem encara ser cristians? Lectura crítica del llibre Déu sense Déu. Una confrontació“, organitzat per Cristianisme i Justícia del 18 de gener al 22 de febrer de 2016. El títol citat ha estat escrit amb Xavier Melloni (Fragmenta, 2016). Les inscripcions ja estan obertes.

El seminari pretén abordar la crisi del Déu cristià en la societat contemporània. El Déu que intervé en la vida dels homes des del més-enllà ha deixat de ser creïble, en part perquè la tradicional divisió entre allò natural i allò sobrenatural no encaixa en la visió científica del món. Cada cop se’ns fa més difícil adreçar-nos a Déu com ara un Tu. En aquest sentit, la inquietud religiosa de l’home modern sembla canalitzar-se millor en espiritualitats transconfessionals, no compromeses amb els enunciats de l’imaginari cristià. ¿Podem seguir confessant, així, que Jesús és el Fill Unigènit de Déu? ¿O més aviat haurem d’admetre que Jesús fou un “home de Déu”… entre d’altres? ¿Quines implicacions té, pel que fa a Déu mateix, la identificació de Déu amb el crucificat? ¿Podem acceptar aquestes implicacions en un marc categorial que no sigui el cristià? Ens plantejarem, doncs, la possibilitat de seguir sent cristians en un món on les grans declaracions cristianes han deixat de ser immediatament significatives. I ho farem a través d’una lectura del llibre Déu sense Déu. Una conforontació (Fragmenta, 2015).

L’activitat se celebra els dilluns 18 i 25 de gener, i 1 ,8, 15 i 22 de febrer de 2016, de 19 a 20.30 h, a la seu de Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13Barcelona). La matrícula és de 45€ (35€ per persones en atur i estudiants). Per més informació, podeu trucar al telèfon 933172338 o enviar un correu a