Josep Cobo, autor del llibre Incapaces de Dios. Contra la divinidad oceánica, publicat a Fragmenta, dirigeix un curs sobre el contingut del llibre cada dijous des del 20 de febrer al 26 de març de 2020 a la seu de Cristanisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona).

Diu la presentació:”El curs pretén, a partir del llibre recentment publicat per Fragmenta amb el mateix títol, respondre a la pregunta sobre si encara és possible creure en el Déu cristià”, diuen els organitzadors. “O per dir-ho amb altres paraules, si encara és possible confessar que Jesús és Déu en persona i no només un home de Déu. ¿És que potser no és més raonable creure, com defensa l’espiritualitat transconfessional avui en dia, que el diví és com ara l’energia positiva a la qual hauríem de connectar-nos, si es tracta d’assolir una certa plenitud? ¿És que potser no estem obligats a admetre que el llenguatge de la fe és un llenguatge que pertany a altres temps i que, per tant, ja no ens serveix per expressar la nostra inquietud espiritual? Alguns dirien que sí, sens dubte… No obstant això, al llarg del curs, defensarem que la fe cristiana és encara possible, tot i que no, certament, des de qualsevol situació. D’aquí que ens preguntem de què parlem quan parlem del Déu que es revela en la creu i fins a quin punt aquest Déu és homologable al de la religió”.

Cobo també és autor de Déu sense Déu (amb Xavier Melloni, Fragmenta, 2015).

El curs es desenvolupa en vàries sessions els dijous de 19 a 20.30h els dies 20 i 27 de febrer i 5, 12, 19, 26 de març de 2020.