Josep Cobo, autor del llibre Incapaces de Dios. Contra la divinidad oceánica, publicat a Fragmenta, dirigeix un curs sobre el contingut del llibre des del 16 de febrer al 21 de juny del 2020 a la seu de Cristanisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona). Cobo també és autor de Déu sense Déu (amb Xavier Melloni, Fragmenta, 2015). i de La paradójica realidad de Dios (Fragmenta, 2020).

Diu la presentació:”El curs pretén, a partir del llibre recentment publicat per Fragmenta amb el mateix títol, respondre a la pregunta sobre si encara és possible creure en el Déu cristià”, diuen els organitzadors. “O per dir-ho amb altres paraules, si encara és possible confessar que Jesús és Déu en persona i no només un home de Déu. ¿És que potser no és més raonable creure, com defensa l’espiritualitat transconfessional avui en dia, que el diví és com ara l’energia positiva a la qual hauríem de connectar-nos, si es tracta d’assolir una certa plenitud? ¿És que potser no estem obligats a admetre que el llenguatge de la fe és un llenguatge que pertany a altres temps i que, per tant, ja no ens serveix per expressar la nostra inquietud espiritual? Alguns dirien que sí, sens dubte… No obstant això, al llarg del curs, defensarem que la fe cristiana és encara possible, tot i que no, certament, des de qualsevol situació. D’aquí que ens preguntem de què parlem quan parlem del Déu que es revela en la creu i fins a quin punt aquest Déu és homologable al de la religió”.

INSCRIPCIONS

Informació general

Calendari

– 6 sessions quinzenals – Data inici: 16 de febrer del 2021

Material obligatori

Llibre Incapaces de Dios. Contra la divinidad oceánica, de José Cobo, que es podrà comprar a Cristianisme i Justícia, a qialsevol llibreria o a la web de Fragmenta.

    – Preu del curs amb llibre: 70 € / persones a l’atur, estudiants i donantes de CJ 60 € (inclou el llibre i les despeses de l’enviament) – Preu del curs sense llibre: 52€ / persones a l’atur, estudiants i donantes de CJ 42€ –No es deixarà d’admetre ningú per motius econòmics

Contingut

El curs es desenvolupa a través de l’Aula virtual de Cristianisme i Justícia utilitzant les eines de la plataforma Moodle. La metodologia que seguirem és l’habitual de la formació a distància. Els continguts han estat distribuïts en sessions quinzenals, de manera que cada dues setmanes s’obrirà un nou tema. Els temes es presenten mitjançant un vídeo de professor introduint la sessió i es lliuraran materials i lectures recomanades. En cada sessió es proposen qüestions per al debat i la reflexió. A mesura que el curs avança, les sessions romandran obertes i sempre es podrà accedir als continguts. Per a més informació consultar la Guía de l’alumne.

Els alumnes que ho desitgin poden demanar un certificat d’aprofitament. Per obtenir-hauran d’escriure un article i tenir una participació activa en els fòrums de debat. No hi ha exàmens.

El curs es composa de les sessions següents:

1. La necessitat d’un donar raó de l’esperança

2. Les apories de la creença

3. Els dos subjectes i la qüestió de la veritat

4. La caiguda i l’Encarnació

5. La divinitat oceànica davant de Javhè

6. Sobre la devoció cristiana

Per més informació, podeu trucar al telèfon 933172338 o escriure al correu electrònic