El dissabte 27 de febrer, a les 12h, s’ha presentat el llibre Respira, amb text i il·lustracions d’Inês Castel-Branco, a càrrec de la seva autora, dins el cicle “Hora del conte” a la biblioteca Armand Cardona Torrandell (Menéndez Pelayo, 15-17), de Vilanova i la Geltrú.

Respira és un diàleg entre un nen i la seva mare a l’hora d’anar a dormir. Aquest diàleg podria succeir a qualsevol hora del dia i a qualsevol lloc, perquè, en realitat, el que presenta aquest llibre és una recopilació d’exercicis il·lustrats que poden ajudar als més petits a prendre consciència de la seva respiració.

A l’activitat s’ha explicat el conte alhora que s’ha ajudat els nens a respirar com una ona del mar, com un arbre que creix, com el vent que dissipa els núvols, com un gat o un ocell, un globus o una campana. L’hora del conte ha finalitzat amb un petit taller on s’ha construït el nino articulat que és el protagonista de Respira.

L’aactivitat era adreçada a infants a partir de 4 anys.