La col·lecció Petit Fragmenta, que va néixer aquesta tardor amb tres llibres, suma ara quatre títols més al seu catàleg. Inês Castel-Branco adapta un conte africà, La teva cançó, il·lustrat per María Ella Carrera¿On és la lluna? és un conte de Jordi Amenós amb il·lustracions d’Albert Arrayás que es presenta el proper dijous dia 10 a Barcelona. Ignasi Moreta adapta el Llibre del gentil i dels tres savis de Ramon Llull, il·lustrat per Àfrica Fanlo. I, finalment Tina Vallès ha escrit Bocabava, que ha il·lustrat Gabriel Salvadó.

Els dos primers contes són ja a les llibreries des de principis de mes. Inês Castel-Branco, editora de Fragmenta que també dirigeix la col·lecció, creu que aquests quatre nous àlbums “segueixen la línia editorial d’oferir pautes als més petits per educar la interioritat i el pensament”. A La teva cançó, per exemple, “hi descobrim la importància de la comunitat en la configuració de la personalitat de cadascú”. El llibre, com tots els de la col·lecció, inclou una guia de lectura per a pares i educadors que, en aquest cas, ha elaborat l’antropòleg Xavier Melloni. Jordi Amenós, formador i terapeuta, explora la importància dels llenguatges simbòlics a ¿On és la lluna?.

Els altres dos llibres es posaran a la venda el dia 16 de març. Fragmenta s’afegeix a l’Any Llull amb la versió del Llibre del gentil i dels tres savis de Ramon Llull que signa Ignasi Moreta, professor d’humanitats a la UPF i editor de Fragmenta, una “sorprenent apologia del diàleg interreligiós escrita al segle XIII”, ha remarcat. L’escriptora i traductora Tina Vallès, a Bocabava, reflexiona sobre el sentiment de la diferència a través de l’amistat entre un nen i un peix.

Els llibres han estat publicats simultàniament en català, castellà i portuguès. Els primers llibres de la col·lecció van ser Històries de Nasrudín (Halil BárcenaMariona Cabassa), Respira (Inês Castel-Branco) i Funàmbulus (Àlex TovarÀfrica Fanlo).

Dia 10: Una tarda de contes per viure millor

Aquest dijous dia 10 de març, a les 18.30h se celebrarà l’acte “Una tarda de contes per viure millor” amb motiu de la publicació del llibre ¿On és la lluna?. Dirigit a mares i pares, mestres, terapeutes, creatius i amants dels contes, tindrà lloc a la Biblioteca Jaume Fuster (Pl. de Lesseps, 20-22) de Barcelona. A l’acte hi intervindran Pep Duran, contacontes, Eva Bach, pedagoga i escriptora, Joan Garriga, psicòleg, director de l’Institut Gestalt i escriptor, Inês Castel-BrancoAlbert ArrayásJordi Amenós, autors del llibre. L’entrada és lliure i l’aforament limitat.