Ignasi Moreta i adaptador del Llibre del gentil i dels tres savis de Ramon Llull il·lustrat per Àfrica Fanlo en un àlbum a la col·lecció Petit Fragmenta, ha participat en la presentació de les adaptacions infantils de Ramon Llull, junt amb altres autors, en un acte presidit per la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs. Ha estat el dimarts 17 de maig en roda de premsa a la seu del departament de Cultura de la Generalitat i, a la tarda, en un acte públic a la seu de l’Institut Ramon Llull (Palau del Baró de Quadras, Av. Diagonal, 373, Barcelona).

En el marc de la celebració de l’Any Llull set editorials catalanes (Barcanova, Barcino, Bromera, Fragmenta, Proa, Santillana i Sembra Llibres) han publicat diferents adaptacions al català modern, algunes infantils i juvenils, de quatre obres de Ramon Llull (Llibre de les bèsties, Accidents d’amor, Blanquerna i Llibre del gentil i dels tres savis). L’obra de Ramon Llull encara no gaudeix de gaires adaptacions al català modern i coincidint amb la commemoració del setè centenari de la mort de l’escriptor se n’han publicat nou. Ramon Llull va ser un home excepcional avançat al seu temps, que va escriure sobre teologia, ciència, filosofia i és una de les figures més importants de la cultura catalana.

Les adaptacions que s’han publicat i que s’han presentat al públic són:

– Llibre de les bèsties a càrrec de Muntsa Farré amb il·lustracions de Gisela Bombilà. Editorial Barcanova

– Faules del llibre de les bèsties a càrrec de Pere Martí amb il·lustracions de Maria Espluga. Editorial Barcanova

– Accidents d’amor a càrrec de Pere Antoni Pons. Editorial Barcino

– Llibre de les bèsties a càrrec de Teresa Broseta amb il·lustracions de Miquel Àngel Giner. Editorial Bromera

– Blaquerna a càrrec de Josep Enric Rubio. Editorial Bromera

– Llibre del gentil i dels tres savis a càrrec d’Ignasi Moreta amb il·lustracions d’Àfrica FanloFragmenta Editorial

– Llibre de les bèsties a càrrec de Miquel Desclot amb il·lustracions de Perico Pastor. Editorial Proa

– Llibre de les bèsties a càrrec de Laura Borràs amb il·lustracions de Pilarín Bayés. Editorial Santillana

– Llibre de les bèsties a càrrec de Roc Casagran amb il·lustracions d’Aitana Carrasco. Editorial Sembra Llibres

L’acte públic de presentació va fer-se dimarts dia 17 de maig a les sis de la tarda a la seu de l’Institut Ramon Llull i comptarà amb les intervencions de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes i autora d’una de les adaptacions del Llibre de les bèsties, Joan Santanach, comissari de l’Any Llull i Ignasi Moreta, director literari de Fragmenta Editorial que ha publicat l’adaptació del Llibre del gentil i dels tres savis. A l’acte també hi van intervenir els adaptadors i il·lustradors Pere Martí i Maria Espluga, Muntsa Farré i Gisela Bombilà i Miquel Desclot.