El dimarts 9 d’agost, a les 18h, va celebrar-se un taller-contacontes amb Respira, l’àlbum que compta amb text i il·lustracions d’Inês Castel-Branco, a càrrec d’ella mateixa, a Casa Gràcia Barcelona (Passeig de Gràcia 116, bis, davant els Jardinets), de Barcelona.

Respira és un diàleg entre un nen i la seva mare a l’hora d’anar a dormir. Aquest diàleg podria succeir a qualsevol hora del dia i a qualsevol lloc, perquè, en realitat, el que presenta aquest llibre és una recopilació d’exercicis il·lustrats que poden ajudar als més petits a prendre consciència de la seva respiració.

A l’activitat va explicar-se el conte alhora que va ajudar-se als nens a respirar com una ona del mar, com un arbre que creix, com el vent que dissipa els núvols, com un gat o un ocell, un globus o una campana. El conte va finalitzar amb un petit taller on s’ha construït el nino articulat que és el protagonista de Respira.