El llibre Respira, l’àlbum que compta amb text i il·lustracions d’Inês Castel-Branco, serà traduït a l’italià i publicat per Red Edizioni durant l’any 2017. Aquest títol, que ja va per la segona edició en català, es va publicar simultàniament també en castellà i portuguès. D’altra banda, RespiraHistòries de Nasrudín protagonitzaran, respectivament, dues activitats aquest mes d’agost.

Respira és un diàleg entre un nen i la seva mare a l’hora d’anar a dormir. Aquest diàleg podria succeir a qualsevol hora del dia i a qualsevol lloc, perquè, en realitat, el que presenta aquest llibre és una recopilació d’exercicis il·lustrats que poden ajudar als més petits a prendre consciència de la seva respiració.

Aquest és el quart llibre de la col·lecció Petit Fragmenta, el segell infantil de Fragmenta que dirigeix també Inês Castel-Branco, que es tradueix més enllà dels tres idiomes originals en els quals publica tots els seus títols. Així, els drets dels àlbums il·lustrats Funàmbulus, ¿On és la lluna? i el Llibre del gentil i dels tres savis van ser adquirits la passada primavera per a la seva publicació en xinès, coreà i francès, respectivament.

Taller amb Respira i presentació d’Històries de Nasrudín, a l’agost.

A l’agost hi haurà dues activitats al voltant de dos dels contes de la col·lecció petit Fragmenta. El dimarts 9 d’agost, a les 18h, se celebrarà un taller-contacontes amb Respira, a càrrec d’Inês Castel-Branco, a Casa Gràcia Barcelona (Passeig de Gràcia 116, bis, davant els Jardinets), de Barcelona.

I l’islamòleg Halil Bárcena presentarà Històries de Nasrudín, un recull deu contes breus que compta amb les il·lustracions de Mariona Cabassa, i que ha obtingut recentment el premi Serra d’Or de Literatura Infantil, el dimecres 17 d’agost a les 19h a la sala de l’Ajuntament de Prades (Baix Camp, Tarragona), a la Plaça Major, 2.