Els llibres Silencia, escrit per Nina da Lua i il·lustrat per Gemma Capdevila; Ioga, amb text de Míriam Raventós i il·lustracions de Maria Girón; i El dia d’Anar i Venir, un conte d’Alain Allard il·lustrat per Mariona Cabassa, són les tres novetats amb les quals la col·lecció Petit Fragmenta, després d’un any de vida, arriba als deu números publicats. Els nous títols incorporen, com els set anteriors, una guia de lectura amb reflexions i propostes pràctiques, destinada a pares i docents. Seran a la venda a principis de novembre en català, castellà i portuguès, i tots ells es presentaran aquells dies.

Amb una prosa poètica i delicada, a la manera dels haikús, Nina da Lua fa a Silencia un recorregut pel dolor, la separació, l’amistat, les ferides, les gàbies, els somnis, l’esperança…, per totes aquelles situacions silencioses «on s’amaguen els estels quan es fa de dia». Les il·lustracions de Gemma Capdevila, fetes en aquarel·la però inspirades en el món de la papiroflèxia, constitueixen un altre poema visual totalment metafòric. El llibre serà presentat el dilluns 7 de novembre a les 19h a la llibreria La Central del Raval (Elisabets 6, Barcelona) amb la presència de les autores, del cantant, activista i poeta Alguer Miquel, i de l’il·lustrador Albert Arrayás. També es presentarà el divendres 18 de novembre a Cardedeu, dins el cicle PAM! de poesia, i el dissabte 19 de novembre a la llibreria A peu, de pàgina, de Barcelona.

A Ioga, Míriam Raventós fa una introducció a aquesta pràctica d’una manera molt propera i entenedora. A través de la pregunta «¿Pots fer moltes coses alhora?» inicia un viatge entre el present del lector i l’Índia de fa molts i molts anys, on va néixer el ioga. Les il·lustracions de Maria Girón ajuden a crear els diferents ambients i exposen amb claredat totes les postures. El llibre serà presentat el divendres 11 de novembre, a les 18h, a Proyoga Yamuna (Ravella 12, Barcelona), l’escola que dirigeix Míriam Raventós, i comptarà amb la presència de les dues autores.

Alain Allard, deixeble de Gabrielle Roth (1941-2012), creadora dels 5 Rhythms als anys setanta a Nova York —una pràctica basada en el poder transformador de la dansa—, és autor d’El dia d’Anar i Venir, amb il·lustracions de Mariona Cabassa. Cabassa, que ja va il·lustrar dins la mateixa col·lecció les Històries de Nasrudín, de Halil Bárcena, fa 9 anys que participa en els tallers que Alain Allard imparteix a Espanya, i d’aquesta experiència conjunta ha nascut el llibre (traduït per Josep M. Jaumà). Allard serà a Barcelona per presentar el llibre amb Mariona Cabassa, el dilluns 12 de desembre a les 19h a la llibreria La Central del Raval (Elisabets 6, Barcelona).