El dijous 17 de novembre va celebrar-se la jornada “Mística femenina i sor Eulària Anzizu”, al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9), a Barcelona, amb la participació de Victoria Cirlot, Ricard Torrents, Ignasi Anzizu, M. Victòria Molins, Josep OtónLaia de Ahumada.

En el marc de l’exposició “Dones silenciades. El llegat de sor Eulària Anzizu (1868-1916) al monestir de Pedralbes”, aquesta jornada aborda la figura de la monja sor Eulària des de la seva vessant espiritual. Què feia decidir a una dona de finals del segle XIX a ingressar en un monestir? Com era l’espiritualitat d’aquells temps? Què en queda de tot allò avui en dia? Com s’ha transformat i perquè el sentir espiritual?

Programa

– 16:30h Presentació de la Jornada, a càrrec d’Anna Castellano, conservadora en cap i directora del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

– 16:45h Conferència. “La mística femenina als monestirs”, per Victoria Cirlot, catedràtica de filologia romànica de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

– 17:45h Conferència. “L’espiritualitat del segle XIX: Sor Eulària i Verdaguer”, per Ricard Torrents, professor emèrit de la Universitat de Vic.

– 18:45h Pausa / Cofee-break

– 19:15h Taula rodona: El llegat espiritual de Sor Eulària Anzizu, avui. Amb Ignasi Anzizu, nebot-nét de Sor Eulària, M. Victòria Molins, escriptora i monja teresiana, Josep Otón, professor de l’ISCREB, imoderada per Laia de Ahumada, escriptora.

– 20:30h Cloenda

Notes

Organitza: Ajuntament de Barcelona | Monestir de Pedralbes

Secretaria tècnica: Fragmenta Editorial

Acte a Facebook, aquí.

Jornades Mística femenina i sor Eulària Anzizu III: «L’espiritualitat del segle XIX: sor Eulària i Verdaguer, Ricard Torre from Reial Monestir de Pedralbes on Vimeo.

Jornades Mística femenina i sor Eulària Anzizu II :«La mística femenina als monestirs», Victoria Cirlot from Reial Monestir de Pedralbes on Vimeo.

Jornades Mística femenina i sor Eulària Anzizu III: «L’espiritualitat del segle XIX: sor Eulària i Verdaguer, Ricard Torre from Reial Monestir de Pedralbes on Vimeo.

Jornades Mística femenina i sor Eulària Anzizu IV: Taula rodona: «El llegat espiritual de sor Eulàlia Anzizu, avui». from Reial Monestir de Pedralbes on Vimeo.