El llibre El monestir interior, la cura del qual va anar a càrrec de les catedràtiques Victoria CirlotBlanca Garí, ha estat presentat a l’inici de la III Jornada d’Estudis sobre Espritualitat i Monasticisme a l’Edat Mitjana, amb el nom de Cura sui, que enguany tractava sobre “Paisatges místics”. Va ser el dimecres 18 d’octubre a les 9:30h al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9, Barcelona)Ignasi Moreta, editor de Fragmenta, i Anna Castellano, directora i conservadora en cap del Monestir, el van presentar amb presència de les autores esmentades.

El llibre, publicat per Fragmenta, recull quatre estudis i una introducció sobre la relació entre el monestir com a lloc i l’espai interior, a partir de recerques històriques i anàlisis filosòfiques, literàries i artístiques. A banda de Victoria CirlotBlanca Garí, completen el llibre les aportacions de Caroline BruzeliusMarco RaininiMaría Tausiet, totes elles presentades a la II Jornada Cura Sui, celebrada el 2015.

La Jornada s’ha estès durant tot el dia i el programa compta amb la participació de Dominique de Courcelles, autora de La paraula de l’àngel, Sergi Sancho Fibla, Delfí-I. Nieto-Isabel, David Carrillo-Rangel, Pablo Acosta García, Neus Verger i David Carrillo Rangel. Al final, s’oferí un concert del grup Ardit Ensemble i una copa de cava.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l’Institut Universitari de Cultura (UPF), l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (UB) i el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, amb la col·laboració de Fragmenta Editorial.