La col·lecció Petit Fragmenta suma dues novetats al seu catàleg. Aquesta setmana es posen a la venda El sisè sentit, amb text de Laia de Ahumada i il·lustracions de Mercè López, i Jatakes. Sis contes budistes, escrit per Marta Millà i il·lustrat per Rebeca Luciani.

Laia de Ahumada, que ja ha publicat dos llibres d’entrevistes a Fragmenta, s’estrena ara en la literatura infantil amb un volum que parteix dels cinc sentits per introduir-nos en El sisè sentit, aquell que ens permet veure el que no es veu a primera vista i sentir amb tot el cos el que passa a l’interior nostre.

Les il·lustracions de Mercè López al llibre El sisè sentit evoquen realitats conegudes i alhora tenen una càrrega simbòlica molt forta, principalment per l’ús que es fa del color: «si a la primera part en què es parla dels sentits els colors són clars, a mesura que es va introduint el sisè sentit va apareixent el negre, capaç d’aportar profunditat», explica Inês Castel-Branco, editora de Fragmenta i directora de la col·lecció.

Per la seva banda, Jatakes recull sis contes del budisme més primitiu, narracions de les vides anteriors de Buda, en aquest cas amb forma d’animal. Els contes recollits per l’actriu Marta Millà, «no pretenen alliçonar, sinó il·luminar sobre els valors essencials del budisme com ara la compassió,la interdependència, la generositat, la impermanència, la saviesa o l’amor», explica Castel-Branco. L’autora ha adaptat els contes, ha feminitzat alguns dels personatges i ha contextualitzat les narracions en diferents parcs nacionals i paratges geogràfics del sud-est asiàtic.

Per l’editora de la col·lecció, la il·lustradora argentina (resident a Barcelona des de fa anys) Rebeca Luciani «ha captat els colors intensos d’aquests països i ha sabut donar una lectura simbòlica i màgica de cada relat que complementa el text, sense descriure’l pas a pas». Al final del llibre, es proposa un joc per «posar-se a la pell de l’altre».

Les dues il·lustradores formen part del grup dels 42 il·lustradors que representaran la cultura catalano-balear, convidada d’honor a la propera Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, que tindrà lloc entre els dies 3 i 6 d’abril.

Amb aquests nous títols, El sisè sentit i Jatakes, la col·lecció Petit Fragmenta arriba a la dotzena de llibres al seu catàleg. Els llibres, que compten tots amb una guia de lectura per a pares i educadors, es publiquen simultàniament en català, castellà i portuguès.