Miquel-Àngel Serra, doctor en biologia, gestor d’investigació al Laboratori de Neurofarmacologia de la Universitat Pompeu Fabra i un dels dos autors-coordinadors del llibre ¿Humanos o posthumanos? Singularidad tecnológica y mejoramiento humano (Fragmenta, 2015), va presentar la pel·lícula “Gattaca” (EUA, 1997), que va projectar-se a continuació, el dimecres 7 de juny a les 18h a la sala d’actes Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès (Canuda 6, Barcelona).

La projecció formava part del Cicle de Cinema i Bioètica a l’Ateneu Barcelonès, coorganitzat per la Fundació Víctor Grífols i Lucas i la secció de Filosofia de l’Ateneu Barcelonès. Després la pel·lícula hi va haver un debat amb el públic.

Gattaca” va ser dirigida per Andrew Niccol (EUA, 1997), té una durada de 106 min. i s’emetrà en VOSE. Compta amb Ethan Hawke,  Uma Thurman, Jude Law, Loren Dean, Alan Arkin i Gore Vidal entre el repartiment.

Sinopsi: En una societat futura on és possible la selecció genètica extrema, els fi lls es veuen lliures de tares i malalties hereditàries. Gattaca és un centre d’estudis i d’investigació espacial per joves amb un patrimoni genètic impecable. Jerome Morrow, el candidat ideal, veu la seva vida destruïda per un accident, mentre que Vincent Freeman, un fill concebut de manera “natural” i per tant sense l’ADN adequat, somia amb anar a l’espai. Cadascun permetrà a l’altre aconseguir els seus somnis, desafiant les lleis de Gattaca. Tanmateix, una pista trobada a l’escena d’un crim amenaça amb desbaratar els plans de Jerome i Vincent.