Lluís Duch, en el marc del seminari que oferia a la Facultat de Lletres de la UdG, va impartir la conferència oberta al públic “La banalització de la paraula” el dimecres 22 de novembre a les 19h a la seu de l’Escola Municipal d’Humanitats de Girona (Pl. de la Mercè 12). L’antropòleg i monjo de montserrat és autor de diversos llibres a Fragmenta.

A la conferència, Duch va analitzar qüestions com l’ésser humà com a ésser de paraula (homo loquens), les modalitats de la paraula humana
la paraula humana com a paraula transmesa (estructures d’acollida), la crisi de la confiança en les nostres societats, el reduccionisme actual de la paraula humana: l’econòmic, la crisi de la lectura: antropologia dels sentits corporals humans i la rehabilitació necessària de la paraula humana: testimoniatge.

Lluís Duch (Barcelona, 1936) és doctor en antropologia i teologia per la universitat de Tübingen i professor emèrit de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, de l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona, i de l’Abadia de Montserrat. És monjo de Montserrat des de 1961. Ha traduït escrits de Luter, Müntzer, Silesius, Schleiermacher i Bonhoeffer. És autor de més de cinquanta llibres i opuscles, i de més de tres-cents articles i col·laboracions en obres col·lectives.

La seva dilatada trajectòria intel·lectual ha estat reconeguda i estudiada al llibre d’homenatge Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluis Duch (tambè en castellà, (Fragmenta, 2011). A Fragmenta ha publicat també Religió i comunicació (2010, també en castellà), obra que composa una mena de díptic junt amb el volum Religión y política(2014), i L’exili de Déu (2017, també en castellà). També ha traduit i introduït Moisès i Aaron, d’Arnold Schönberg(2012), amb la col·laboració de Josep Barcons. I és autor de la introducció del llibre Violencia y monoteísmo, de l’egiptòleg alemany Jan Assmann (2014).