L’antropòleg Lluís Duch, autor de diversos llibres a Fragmenta, ha estat objecte d’un seminari com a professor convidat amb el títol “Sortida del laberint. Una trajectòria biogràfico-intel·lectual”. ha estat dels dies 20 al 24 de novembre i fou organitzat per la Càtedra Josep Ferrater Mora de la Universitat de Girona a la seva Facultat de Lletres (Josep Ferrater Mora 1, Girona).

Lluís Duch (Barcelona, 1936) és doctor en antropologia i teologia per la universitat de Tübingen i professor emèrit de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, de l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona, i de l’Abadia de Montserrat. És monjo de Montserrat des de 1961. Ha traduït escrits de Luter, Müntzer, Silesius, Schleiermacher i Bonhoeffer. És autor de més de cinquanta llibres i opuscles, i de més de tres-cents articles i col·laboracions en obres col·lectives.

La seva dilatada trajectòria intel·lectual ha estat reconeguda i estudiada al llibre d’homenatge Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluis Duch (tambè en castellà, (Fragmenta, 2011). A Fragmenta ha publicat també Religió i comunicació (2010, també en castellà), obra que composa una mena de díptic junt amb el volum Religión y política (2014), i L’exili de Déu (2017, també en castellà). També ha traduit i introduït Moisès i Aaron, d’Arnold Schönberg (2012), amb la col·laboració de Josep Barcons. I és autor de la introducció del llibre Violencia y monoteísmo, de l’egiptòleg alemany Jan Assmann (2014).

Programa

Inscripcions

Es poden fer personalment a l’oficina de la Càtedra, per telèfon o, preferentment, per correu electrònic.

Càtedra Ferrater Mora, Facultat de Lletres (UdG)
Plaça Ferrater Mora, 1, 17071 Girona
Telèfon: 972 418019
A/e: dir.cfm@udg.edu

Els membres de la UdG tenen la matrícula gratuïta, però han de reservar plaça.

El preu de la matrícula és de 40 EUR (20 EUR per als becaris i estudiants d’altres universitats). El pagament es farà per transferència al Banc de Santander al núm. de compte ES66 0049 1807 3721 1069 0271.

(Cliqueu aquí per baixar-vos el programa en pdf)