Les col·leccions infantils de Fragmenta Editorial (Petit Fragmenta, Pequeño Fragmenta i Pequena Fragmenta, en català, castellà i portuguès, respectivament) constituiran en endavant un projecte editorial independent amb el nom d’Akiara Books. Aquest nou segell el dirigeix Inês Castel-Branco, fins ara directora de les col·leccions infantils de Fragmenta, editorial que va fundar amb Ignasi Moreta l’any 2007. Al mateix temps, Ignasi Moreta ha passat a ser el director únic de Fragmenta.

La transició serà progressiva, de manera que la gestió dels llibres infantils publicats sota el segell de Fragmenta Editorial cap a Akiara Books començarà amb les tres versions (catalana, castellana i portuguesa) dels llibres Històries de Nasrudín, de Halil BárcenaMariona CabassaRespira, de la mateixa Inês Castel-Branco, Funàmbulus, d’Àlex TovarÀfrica Fanlo, i Tao, de Manel Ollé i Neus Caamaño. Tots quatre passen a ser comercialitzats per Akiara Books des d’ara. Més endavant s’hi aniran afegint la resta de títols de les col·leccions. Akiara Books preveu publicar nous títols aquesta primavera, amb el mateix format i estil dels de Petit Fragmenta.

Petit Fragmenta, i les seves versions en castellà i portuguès, va néixer l’octubre del 2015 amb la amb la intenció d’ajudar en el cultiu de la saviesa, la interioritat i la qualitat humana en els més petits. Cada un dels catorze títols publicats inclou una guia de lectura per als pares i els educadors. Força llibres de la col·lecció, gràcies a la venda de drets, han sortit també en altres llengües (anglès, francès, italià, xinès, coreà…), i altres han obtingut guardons com el de la crítica Serra d’Or de Literatura Infantil (Històries de Nasrudín) o el segon premi als “Llibres Més Ben Editats” en la categoria infantil concedit pel Ministeri de Cultura (Funámbulus).

Per la seva banda, Fragmenta Editorial, ara amb Ignasi Moreta al capdavant com a editor únic, es concentrarà en el llibre d’assaig i accentuarà la seva aposta per ampliar-ne el marc temàtic: sense perdre l’accent en l’espiritualitat i les religions, continuarà l’obertura cap al camp filosòfic i humanístic palès en els últims anys amb apostes com ara l’obra de Joan-Carles Mèlich (de qui es publicaran aviat unes converses amb l’editor) o la reflexió sobre el transhumanisme a ¿Humanos o posthumanos?. Aquest any, la coincidència amb l’Any Panikkar, comissariat precisament per Ignasi Moreta, durà Fragmenta a prioritzar també l’obra del pensador català amb diverses novetats.