Halil Bárcena, autor del llibre El sufisme i d’Històries de Nasrudín, i Teresa Guardans, que va seleccionar els textos del llibre El conocimiento silencioso. las raíces de la cualidad humana, de Marià Corbí, van participar, entre d’altres, a la jornada “Viatge al silenci: Reflexions sobre les claus d’un desenvolupament humà ple“, que va celebrar-se el divendres dia 25 de maig al Campus d’Eskoriatza de la Universitat de Mondragón (Barrio Dorleta, s/n 20540 Eskoriatza, Guipúscoa).

Bárcena també és autor de la traducció de Dīwān, de Hal·lāg, una edició bilingüe àrab-catalana cal·ligrafiada a mà per ell mateix. I Guardans fou entrevistada al llibre Espirituals sense religió, de Laia de Ahumada.

A més de Halil Bárcena, especialista en islam i sufisme, director de l’Institut d’Estudis Sufí de Barcelona, doctor en filologia àrab i col·laborador de diverses universitats catalanes i turques, i Teresa Guardans, filòloga i doctora en humanitats, docent i investigadora del CETR, també hi van participar María Toscano, doctora en filosofia y ex-catedràtica de la la Càtedra Isabel Católica i docent a la Universitat de Comillas, i Joxe Arregi, doctor en teologia i professor a la Universitat de Deusto.

PROGRAMA

09:00 Benvinguda.

09:10 Presentació de la jornada.

09:30 Teresa Guardans: El cultiu de la mirada atenta: silenci i desenvolupament humà.

10:45 Descans.

11:15 Halil Bárcena: Silenci, hàlit i paraula. Tres formes de cultiu interior.

13:00 Dinar.

14:00 María Toscano: Cap a una una Espiritualitat Existencial.

15:30 taula rodona: María Toscano, Halil Bárcena, Joxe Arregi.

16:45 Actuació artística.