Amb motiu de la commemoració del seu vintè aniversari, el CETR (Centre d’Estudis de les Tradicions i la Saviesa), ofereix un cicle de conferències en el qual exposa alguns dels punts centrals del pensament de Marià Corbí, autor de El conocimiento silencioso (Fragmenta). Els actes tenen lloc entre entre el 8 de novembre de 2018 i el 17 de gener de 2019 a la seu de CETR al Carrer Rocafort, 234 baixos (Jardins de Montserrat), de Barcelona. És necessari inscriure-s’hi.

Doctor en filosofia i llicenciat en teologia, durant la seva llarga trajectòria, Marià Corbí, impulsor del CETR ha destacat per les seves extenses i interdisciplinàries indagacions. Les conseqüències ideològiques i religioses de les transformacions generades pel desplegament de les societats d’innovació, el lloc que ocupa el silenci en el coneixement humà i la natura de la dimensió silenciosa del coneixement, són algunes de les seves recerques més destacables.

Partint d’una visió antropològica de l’ésser humà, Corbí aborda els fenòmens qualitatius humans, com ara l’art, la bondat i l’espiritualitat, cosa que li permet establir una acertada reflexió sobre les condicions que afavoreixen el seu desenvolupament.

Els actes tindran lloc a la seu de CETR al Carrer Rocafort, 234 baixos (Jardins de Montserrat), de Barcelona. El cicle està plantejat per poder assistir, si es vol, a les diferents sessions per separat. Seran un total de 6 sessions repartides entre el 8 de novembre de 2018 i el 17 de gener de 2019. L’aportació per a sessions per separat és de 5 € i de 25 € en cas d’assistir al cicle complet. Per reservar plaça, cal indicar nom, correu electrònicl i telèfon de contacte al formulari habilitat a la web de CETR.

Programa

1.  Les dues funcions de les religions

Presentació: Salvador Juncà

dijous 8 de novembre de 19:00 a 20:00 h.

2. Espiritualitat creativa

Presentació: Francesc Torradeflot

dijous 15 de novembre de 19:00 a 20:00 h.

3. La interpretació de l’antropologia i del coneixement en les societats dinàmiques

Presentació: Jose Manuel Bobadilla

dijous 22 de novembre de 19:00 a 20:00 h.

4.  L’Epistemologia axiològica

Presentació: Marta Granés

dijous 13 de desembre de 19:00 a 20:00 h.

5. El coneixement silenciós

Presentació: Teresa Guardans.

dijous 20 de desembre de 19:00 a 20:00 h.

6. Espiritualitat com a Qualitat Humana

Presentació: Marta Granés

dijous 10 de gener de 19:00 a 20:00 h.

7. (Apèndix) Qüestions que suscita el pensament de Marià Corbí en la cultura actual

Presentació: Francesc Torradeflot i Jose Manuel Bobadilla

dijous 17 de gener de 19:00 a 20:00 h.

* Els cicles de conferències s’oferiran també en format streaming. Per participar-hi s’ha d’entrar al canal de Youtube Cetr BCN el dia de la conferència.