Albert Cortina, un dels dos autors coordinadors del libre ¿Humanos o posthumanos? Singularidad tecnológica y mejoramiento humano, va ser rebut per SS el Papa Francesc el divendres passat dia 27 ala Ciutat del Vaticà. Va ser a la recepció als participants del seminari d’experts “El bé comú a l’era digital“, que s’ha celebrat a la Santa Seu del 26 al 28 de setembre.

A la recepción també hi va ser present el cardenal Gianfranco Ravasi, el qual també va col·laborar en el llibre col·lectiu ¿Humanos o posthumanos?. Ravasi és president del Pontifici Consell para la Cultura el qual, amb el Dicasteri per a la Promoció del Desenvoupament Humà Integral, han organitzat el seminari.

¿Humanos o posthumanos?, coordinat per l’advocat i urbanista Albert Cortina i el biòleg Miquel-Àngel Serra, surt de dos articles d’opinió que van aparèixer al diari La Vanguardia, articles que van generar un apli debat en el qual hi van participar, durant dotze mesos, 215 veus reconegudes en el seu àmbit d’especialització científic, tecnològic, sociològic, urbanístic, jurídic, filosòfic, artístio, teològic o espiritual. A través de este grup d’aportacions, el llibre facilita que el lector prengui cosnciència respecte els nous esdeveniments que s’acosten, sense haver de renunciar a una humanitat més humana, integrada en la sàvia natura que ens acull i de la qual formem part inescindible dins d’un cosmos que ens situa davant el misteri.

Des de la publicació d’¿Humanos o posthumanos? el 2015, el llibre ha generat més d’un centenar d’actes entre presentacions, debats o conferències pertot el món, i ha tingut nombrosos impactes a la premsa.

Copyright de les quatre primeres fotos: Servizio Fotografico – Vatican Media