Mardía Herrero, autora del llibre Cómo santa Teresa me acompañó al sufismo, pronunció la conferència: “¿Sufismo y violencia?” el dilluns dia 18 de novembre a les 11:15 h. Va ser en el marc de la jornada d’estudi “Art i violència. Les pràctiques artístiques com a denúncia i interiorització” i se celebrarà a la sala de Graus de la facultat de Lletres de la Universitat de Girona – UdG (Plaça Ferrater Mora, 1, Girona).

La jornada se celebrava amb motiu de l’exposició d’Elena del Rivero que tindrà lloc simultàniament entre novembre i gener de 2020 a Naves Matadero (Madrid) i al Museu Memorial de l’Exili (MUME, La Jonquera): L’arxiu de la pols. El trànsit de la memòria. (El archivo del Polvo. El tránsito de la memoria)

Programa de la jornada:

11h. Presentació de la Jornada a càrrec d’Àngel Quintana (Degà de la Facultat de Lletres) i Maria-Josep Balsach (Directora CACC).

11h, 15. Conferència: ¿Sufismo y violencia?, a càrrec de Mardía Herrero, escriptora i Doctora en Filologia Hispànica.

12h. Taula rodona amb la intervenció de: Elena del Rivero (artista), Àngela Molina (Crítica d’art), Alfons Quera (Director del MUME), Mardía Herrero (professora de literatura espanyola) i Maria-Josep Balsach (Professora d’Art Contemporani-UdG).

13,30. Pausa/Dinar

14,30 h. Elena del Rivero. “Forget me Distant Wars for Bringing Flowers Home”. (Activitat programada dins el cicle de conferències “L’obra d’art explicada per les seves creadores”- CACC-Dpt. Història i Història de l’Art-UdG).

L’exposició d’Elena Rivero al MUME es podrà visitar del 16 de novembre de 2019 a l’11 de gener de 2020.

La jornada està organitzada per la Càtedra d’Art i Cultura Contemporània de la UdG amb la col·laboració del Museu Memorial de l’Exili (MUME).