Miquel-Àngel Serra, un dels dos autors-coordinadors del llibre ¿Humanos o posthumanos? (Fragmenta, 2015), va pronunciar la conferència “Transhumanisme: l’ésser humà 2.0” el dijous 5 de març a les 19 h a la seu de l’Associació Amics de la Unesco (C. Mallorca 207, Barcelona). És imprescindible inscriure-s’hi.

Nova conferència del cicle sobre bioètica de la Fundació Víctor Grífols en col·laboració amb els Amics de la Unesco de Barcelona, emmarcat dins el projecte “Espais de reflexió” que busca debatre amb profunditat sobre temes vinculats a la vida i l’ètica.

El Dr. Miquel-Àngel Serra, biòleg del Laboratori de Neurofarmacologia de la Universitat Pompeu Fabra, parlà sobre els reptes que planteja el transhumanisme, el millorament i les tecnologies emergents NBIC (Nanotecnologia, Biotecnologia, Informàtica i Computació, Ciències Cognitives) en la conferència “Transhumanisme: l’ésser humà 2.0”.

La ideologia transhumanista advoca pel que s’anomenen els tres pilars, la superintel·ligència, la superlongevitat i el superbenestar, per transformar radicalment l’home i la dona, primer en transhumans (Humans 2.0) i, finalment, en post-humans, amb característiques tals que configurarien una nova espècie, completament diferent i molt superior als humans actuals.

La ponderació en el judici ètic dels riscos i els beneficis de l’aplicació d’aquestes tecnologies emergents, així com de la vida i dignitat dels éssers humans que se’n poden veure beneficiats o perjudicats, ha de guiar-nos per tal de prendre les decisions, com a individus i com a societat, que estiguin més d’acord amb la nostra naturalesa i respectin la nostra llibertat.