Raül Garrigasait, autor de La ira, l’últim llibre de la sèrie sobre els pecats capitals de Fragmenta, ha estat guardonat avui amb el premi Punt de Llibre que atorga el digital Núvol, amb altres disciplines que configuen els premis Núvol 2020. Garrigasait ha publicat «en un mateix any, tres assajos i tots tres brillants», afirma el digital. Un d’ells, La ira.

«Raül Garrigasait ja havia despuntat com a traductor, novel·lista i pensador», continua la nota, «però enguany ha aconseguit vertebrar el principi d’una filosofia pròpia que serà important els pròxims anys. La ira, Els fundadors i País Barroc», els tres llibres esmentats, «relliguen els interessos i la biografia del solsonenc: hel·lenisme i llengua catalana, Peter Sloterdijk i Eugeni d’Ors, la Catalunya de fusta i el ciment de l’Eixample.»

Núvol afirma que «des d’ara ja podem utilitzar garrigasait com a adjectiu, que vol dir alguna cosa semblant a “intel·ligència intempestiva”».

Trobareu una cobertura més extensa de la feina de tots els guardonats pels Premis Núvol 2020 a l’Anuari de Núvol, que podeu aconseguir si us subscriviu a Núvol. També la podeu comprar en aquest enllaç o a les llibreries a partir de la segona setmana de desembre. Més endavant es donarà a conèixer l’acte de lliurament.