Víctor Hernández, doctor en psicologia, llicenciat en teologia i pastor de l’Església Evangèlica Espanyola a Barcelona, imparteix el curs “Bíblia i psicoanàlisi”, cada dilluns del 12 d’abril al 3 de maig de 19:00 a 20:30 h a la seu de Cristianisme i Justícia(Roger de Llúria 13Barcelona). El curs es basa en el llibre El sacrifici prohibit. Freud i la Bíblia (Fragmenta, 2018), de la psicoanalista francesa Marie Balmary.

El curs s’orienta a explorar la possibilitat d’una hermenèutica dels textos bíblics des de la psicoanàlisi: com s’entén la llei de Déu en conflicte amb les passions humanes, que ens diuen els relats com l’intent d’Abraham de matar al seu fill Isaac o de quina manera podem entendre els relats evangèlics com alliberament dels desitjos inconscients des de Jesús de Nazaret.

Es fa aquesta lectura des de les eines i la mirada de la teoria i experiència de la psicoanàlisi.

Inscripcions.

Informació general

Professor: Víctor Hernández

Modalitat Seminari presencial

Calendari

6 sessions Sessions en dilluns de 19 a 20.30h 19, 26 d’octubre, 2, 9, 16 i 23 de novembre de 2020

Preu

Tarifa normal: 52€

Persones en situació d’atur i estudiants: 42€ Col·laboradors/Donants Cristianisme i Justícia: 42€

No es deixarà d’admetre ningú per motius econòmics.

Marie Balmary

Marie Balmary és una psicoanalista francesa que exerceix la psicoanàlisi a París. En acabar la carrera de psicologia, als anys setanta, presenta una tesi (refusada per la Sorbona) sobre els fonaments de la psicoanàlisi. Després s’orienta cap als relats fundadors de les nostres civilitzacions, essencialment la Bíblia. Exposa aquestes recerques en tres obres: El sacrifici prohibit. Freud i la Bíblia (Fragmenta, 2018), L’origen diví. Déu no ha creat l’home (Fragmenta, 2008) i Abelou la traversée de l’Eden. A El monjo i la psicoanalista (Fragmenta, 2013, 2a ed.) recorre al gènere narratiu per oferir un resum de tota la seva obra, i a Freud fins a Déu (Fragmenta, 2011) descriu la vida espiritual com un luxe que dona amplada a la vida humana. Amb Daniel Marguerat ha publicat Anirem tots al paradís. El Judici Final en qüestió (Fragmenta, 2013).