El llibre Cervell i transcendència, de Ramon M. Nogués, va protagonitzar un club de lectura virtual el proper dia 27 d’abril a les 19h, dins de les activitats del programa Manresa 2022 que se celebra a la ciutat.

El Club de lectura espiritual és ofertat per la Biblioteca del Casino de Manresa i coordinat per la teòloga Adelaide Baracco Colombo, i vol esdevenir un espai de lectura, reflexió i debat al voltant de l’espiritualitat i la teologia. Cervell i transcendència, de Ramon M. Nogués, catedràtic emèrit de la Unitat d’Antropologia Biològica a la Facultat de Ciències i a la de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i Doctor per la Universitat de Barcelona, és un assaig on es presenta l’ésser humà amb un cervell i una ment amb unes capacitats que van molt més enllà dels estereotips de supervivència.

Un humà que persegueix obsessivament la cerca de la bellesa, l’interès per l’ètica, l’organització d’activitats de lleure, el desplegament d’accions simbòliques, les quals Ramon M. Nogués anomena amb el terme transcendència: activitats no orientades a la supervivència. La transcendència no és, doncs, solament religiosa, sinó que impregna tota la vida humana i discorre per l’estètica, l’ètica, la religió, el nacionalisme, la passió amorosa, la paraula i el símbol.

Nogués ha publicat també els llibres Déus, creences i neurones. Un acostament científic a la religió (segona edició: 2019) i La salut espiritual (2016), i ha tingut cura de l’obra col·lectiva Sobre la vida i la mort. Possibilitats i límits de la intervenció humana (2008). També ha participat al llibre col·lectiu Itineraris interiors (2019), l’edició del qual ha anat a càrrec de Lluís Ylla.