Divendres 12 de novembre, a les 18:30h, va celebrar-se l’acte de lliurament del 2n premi Abat Marcet de llibre religiós en llengua catalana, que s’ha concedit ex aequo als llibres L’altre Déu. El plany, l’amenaça i la gràcia, de Marion Muller-Colard, i Els exiliats i empresonats de la Bíblia, de Jordi Cervera. Serà a la Sala Verdaguer de l’Ateneu Barcelonès (Carrer Canuda 6, Barcelona). Cal confirmar l’assistència a LaLliga.cat@gmail.com.

El jurat del premi, instituït per la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, va guardonar també amb una menció especial el llibre Hal·Lelu·iah, d’Hilari Raguer.

Hi van intervenir Carles Armengol, president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Jordi de Nadal, Sílvia Coll-Vinent i pere Fàbregues (membres del Jurat), el P. Bernat Juliol, prior de Montserrat, i Yvonne Grilley, directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. El tenor Jordi Cortada va cloure l’acte amb una breu interpretació.

L’altre Déu va publicar-se el novembre del 2020 simultàniament en català i en castellà després de vendre més de 30.000 exemplars en les edicions francesa, alemanya i italiana. Després de La intranquil·litat, el llibre amb què Muller-Colard s’estrenava en català, Fragmenta portava de nou a la nostra llengua aquesta reflexió, en traducció d’Adrià Pujol Cruells.

Marion Muller-Colard va participar l’endemà dissabte dia 13 a la XVI Jornada del Grup Sant Jordi que se celebrarà a l’Hotel Alimara (C. Berruguete 126, Barcelona). La Jornada, titulada “El moviment de l’ànima: el prec i l’empara”, comptà també amb Peio Sánchez, promotor de l’Hospital de Campanya de la Parròquia Santa Anna de Barcelona.

El Premi Abat Marcet

El Premi Abat Marcet vol identificar i difondre el llibre de temàtica religiosa publicat en català. Amb aquesta iniciativa, la Lliga de la Mare de Déu de Montserrat vol ser útil per enfortir la presència del fet religiós en el si de la nostra cultura i de la nostra comunitat nacional i impulsar la presència de la llengua catalana en l’edició del llibre religiós. El premi vol honorar també la important obra cultural i religiosa de qui fou abat de Montserrat, Antoni Maria Marcet.

En aquesta edició el jurat, que ha avaluat una trentena de títols, ha estat format per Sílvia Coll-Vinent, filòloga catalana i professora de la facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, Pere Fàbregues, llibreter i articulista, Josep Miquel Bausset OSB, monjo de Montserrat, articulista i Conseller de la Lliga, Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga, i Jordi de Nadal, expert en art, membre de la Lliga, que ha actuat com a secretari.