La teòloga protestant francesa Marion Muller-Colard, autora de L’altre Déu. El plany, l’amenaça i la gràcia, va participar a la XVI Jornada del Grup Sant Jordi que se celebrarà el dissabte dia 13 de novembre a l’Hotel Alimara (C. Berruguete 126, Barcelona). La Jornada, titulada “El moviment de l’ànima: el prec i l’empara”, comptà també amb Peio Sánchez, promotor de l’Hospital de Campanya de la Parròquia Santa Anna de Barcelona.

El llibre L’altre Déu, ha sigut recentment guardonat amb el premi Abat Marcet de llibre religiós en llengua catalana, en la seva 2a edició, ex aequo amb ‘Els exiliats i empresonats de la Bíblia’, de Jordi Cervera. El premi va ser lliurat el dia anterior, també a Barcelona.

L’experiència de l’amenaça

Marion Muller-Colard intervindrà concretament a les 12 h, amb la ponència “L’experiència de l’amenaça”, que es pronunciarà en francès, amb interpretació consecutiva al català a càrrec de Meritxell Joan. Serà presentada per Mar Galceran, coordinadora tècnica del Lloc de la Dona. A continuació se celebrarà un diàleg obert moderat per Laura Mor, directora de Catalunya Religió. I, després, hi haurà un resum de la Jornada a càrrec de Pau Matheu, autor de la presentació i traducció del francès del llibre La gravetat i la gràcia, de Simone Weil.

La Jornada del grup Sant Jordi està dedicada a reflexionar sobre la situació humana més radical. «No som déus, i per això demanem, i preguem, i esperem. Però tampoc som blocs freds de marbre, i per això podem ajudar-nos els uns als altres,i emparar als que més ho necessiten. De vegades sembla com si la societat actual, fascinada pel flux incessant de lespantalles, estigui a punt d’oblidar una cosa i l’altra», diu la cita del filòsof Josep Maria Esquirol en la convocatòria.

La Jornada va ser organitzada pel Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans, els Equips de Pastoral de la Política i la Comunicació, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, el Consell de Laics dels Caputxins de Catalunya i Justícia i Pau.