Aquest curs, el Seminari Raimon Panikkar de la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona, està treballant “La plenitud de l’home. Una cristofania”, la segona part del llibre Una cristofania, de Raimon Panikkar. El programa del curs, amb el títol “Una cristofania Identitat cristiana en el món contemporani ¿Qui és el cristià?” consta de diferents activitats que van començar el passat 13 d’octubre i que clouran el 9 de juny del 2022.

Una cristofania, és l’últim llibre dels publicats, fins ara, de l’Opera Omnia Raimon Panikkar, el dotzè títol de la col·lecció i el segon dedicat al cristianisme, que aplega els escrits publicats per l’autor des dels anys vuitanta del segle XX fins a principis del segle XXI. L’Opera Omnia Raimon Panikkar recull el conjunt de llibres publicats per l’autor, agrupats per temàtiques, la selecció i ordenació dels textos dels quals hi va intervenir ell mateix i Milena Carrara Pavan. El coordinador de l’edició catalana, que es publica a Fragmenta, és Xavier Serra Narciso.

A banda d’altres obres de Panikkar (Barcelona, 1918 – Tavertet, 2010), el Seminari Raimon Panikkar té per objecte d’estudi, des d’una perspectiva inter-cultural que porta a una inevitable i fecunda reflexió intra-cultural, aquells textos que donen accés als fonaments de les grans tradicions filosòfiques i de saviesa, com també d’altres autors contemporanis.