El músic Jordi Savall, amb la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI, van interpretar el concert “Ignasi de Loiola: èxode i èxtasi”, títol inspirat amb el llibre Èxode i èxtasi en Ignasi de Loiola, de Xavier Melloni. Va ser el divendres 12 d’agost a les 22 h a l’Església del Reial Monestir de Santes Creus (Plaça de Jaume el Just, s/n, Santes Creus) en el marc del Festival Jordi Savall.

Un concert únic per a commemorar l’estada d’Ignasi de la Loiola a la ciutat de Manresa ara fa 500 anys. Al capdavant de la vintena de músics de La Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI, Jordi Savall ens va oferir un recorregut musical per la vida de Sant Ignasi: una vida de transformació, marcada per la profunda experiència que va tenir al Cardener.

Un dels noms més il·lustres de la música antiga va oferir aquesta producció d’encàrrec. L’estrena va ser el passat abril a la basílica de La Seu de Manresa (condicionada acústicament per a l’ocasió), en el marc dels actes de Manresa 2022 amb què es commemora l’estada d’Ignasi de la Loiola a la ciutat, ara fa 500 anys. El dia abans, va organitzar-se un col·loqui entre Melloni i Savall a la Capella del Rapte de Manresa, conduït per Raül Garrigasait, autor de La ira.

LA CAPELLA REIAL DE CATALUNYA & Jordi Savall, direcció

Èlia Casanova, soprano
David Sagastume, contratenor
Lluís Vilamajó, tenor
Víctor Sordo, tenor
Furio Zanasi, baríton
Pieter Stas, baix
Lluís Vilamajó, preparació del conjunt vocal

HESPÈRION XXI

Jean-Pierre Canihac, cornetto
Béatrice Delpierre, xeremia
Daniel Lassalle, sacabutx
Joaquim Guerra, baixó
Jordi Savall, viola de gamba soprano
Lixsania Fernández, viola de gamba tenor
Marc de la Linde, viola de gamba baixa
Philippe Pierlot, viola de gamba baixa
Andrew Lawrence-King, arpa renaixentista & saltiri
Luca Guglielmi, orgue
David Mayoral, percussió
Jordi Savall, direcció