El catedràtic d’Estètica de la Universitat Pompeu Fabra, Amador Vega, autor de Tentativas sobre el vacío, va pronunciar la conferència “Absència i buit de Déu en la mística occidental” dins del cicle “El buit: lloc de trobada” que organitzava l’Asociación para el Diálogo Religioso e Interconviccional de Aragón (ADÍA). Va ser el dilluns dia 27 de març a les 19 h al Centro Joaquín Roncal (C. San Braulio 5, Zaragoza).

L’autor dedica els assajos de Tentativas sobre el vacío a les tradicions místiques d’Orient i Occident, i amb què els discursos de la filosofia del segle xx (Heidegger, l’Escola de Kyoto, Simone Weil), així com el seu gir teològic tardà (Derrida, Lyotard), han intentat trobar un punt de trobada. La reflexió sobre l’art de Mark Rothko, Anish Kapoor o Jorge Oteiza, sobre les influències de sant Joan de la Creu a Bill Viola, sobre la influència de Llull a Dalí, o assajos sobre Miguel de Molinos, Angelus Silesius, Paul Celan, Rainer M. Rilke o Valère Novarina, completen aquest llibre que compta amb 720 pàgines i més de 60 il·lustracions.

Amador Vega (Barcelona, 1958) és doctor en filosofia per l’Albert-Ludwigs-Universität de Friburgo a Brisgòvia (Alemanya), director del Centre d’Estudis en Estètica, Religió i Cultura Contemporània i catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts a la Universitat Pompeu Fabra.