José Coboautor del llibre Anatomía del cristianismo, va pronunciar la conferència “La veritat de Déu en els temps del relativisme cultural” el dijous dia 2 de març a les 12:30 h a l’Aula Magna de la Universitat Pontifícia de Salamanca (C.  Compañía, 5, Salamanca).

L’acte, organitzat per la Facultat de Teologia de l’esmentada Universitat, s’inscrivia en les festes en honor de Sant Tomàs d’Aquino. Prèviament, a la Capella de la Universitat, a les 11:30 h, va celebrar-se una eucaristia presidida per Fernando Valera, bisbe de Zamora.

José Cobo és llicenciat en filofosia per la Universitat de Barcelona. desevolupa la seva carrera al Col·legi de Sant Ignasi-Sarrià, on imparteix classes d’hist`ria de la filosofia. És autor dels llibres Incapaces de DiosLa paradójica realidad de Dios i de Déu sense Déu (aquest, amb Xavier Melloni), publicats a FragmentaAnatomía del cristianismo tanca la trilogia amb els dos primers.

El Déu que es revela a la creu no és homologable al Déu que donem religiosament per sabut, segons afirma a Anatomía del cristianismo.. Ni tan sols allà, en un intent d’actualitzar el missatge cristià, concebem a Déu com si fos un oceà. Doncs el Déu cristià no és ningú sense el seu cos – un cos que va acabar penjat d’una creu. Ara bé, això només es pot confessar des de la resurrecció. I aquest és el problema. D’aquí ve que ens preguntem sobre que estem parlant quan parlem de la resurrecció de Déu.

Ecos:

El escritor José Cobo reivindica el valor de los símbolos como lenguaje de la fe en las fiestas de Teología
(3 MARÇ 2023 — Universidad Pontificia de Salamanca)