L’islamòleg Halil Bárcena va intervenir a la jornada “Natura i espiritualitat” que va celebrar-se el dijous 25 de maig de 10:30 h a 20:00 h a l’Aula Magna de l’Instituto de Teología de las Islas Canarias (Campus Universitario de Tafira, Las Palmas de Gran Canaria), institució que l’organizava. La jornada, amb el lema “Cos i ànima en diàleg” acollí la confèrencia de Bárcena a les 16 h, que portava per títol “La natura com a teofania: home, cosmos i Déu a la llum de l’Alcorà”.

La jornada comptà també amb la participació d’Alejandro Torrealba, J. Carlos Rachamdani i Jaime Tatay i es clourà amb una taula rodona de tots plegats.

Halil Bárcena és doctor en filologia àrab i especialista en mística sufí. També és llicenciat en ciències de la informació, diplomat en llengua àrab, màster en estudis àrabs i diploma d’estudis avançats en humanitats. L’any 1998 funda l’Institut d’Estudis Sufís de Barcelona, que dirigeix des d’aleshores. Dirigeix també el grup de música i dansa sufí ’Ushâq. És autor de la monografia El sufisme (Fragmenta, 2008), la versió de la qual en castellà —ampliada—, Sufismova publicar-se el 2012 també per Fragmenta. També és autor de la traducció al català de Dīwān, de Ḥal·lāğ (Fragmenta, 2010) i també al castellà (Fragmenta, 2021).