Halil Bárcena i Joan Ferrer, tots dos amb obra a Fragmenta, han participat al recital sota el títol “La poesia de les tres pregàries” que s’inscriu en el marc del festival Barcelona Poesia. Ha sigut el dimecres 10 de maig a les 19 h al verger del Museu Frederic Marès (Pl. Sant Iu, 5, Barcelona).

Els han acompanyat Moriah Ferrús i Burruezo & Nur Camerata, moderats per David Jou. En aquest recital el festival s’apropa a tres pregàries de tres religions diferents (Shema Israel, en hebreu; Al-Fatiha, en àrab, i el parenostre en arameu) des d’una mirada cultural més que no pas confessional, per entendre, sobretot, el profund valor poètic i espiritual que tenen aquestes obres. Una bona manera d’entendre com la paraula obre camins cap a una força profunda i diversa, com la potència del verb (dit i cantat) ens serveix per comunicar-nos amb nosaltres mateixos i amb la transcendència.

L’acte fou organitzat per la Fundació Joan Maragall i comptà amb el suport del Comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós de l’Ajuntament de Barcelona.

Halil Bárcena és autor de la monografia El sufisme (Fragmenta, 2008), la versió de la qual en castellà —ampliada—, Sufismova publicar-se el 2012 també per Fragmenta. També és autor de la traducció al català de Dīwān, de Ḥal·lāğ (Fragmenta, 2010) i també al castellà (Fragmenta, 2021), edicions bilingües cal·ligrafiades a mà per ell mateix.

Joan Ferrer, doctor en filologia semítica i llicenciat en teologia i en geografia i història, ha sigut designat nou membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). A Fragmenta ha traduït La saviesa dels pares d’Israel. El tractat Abot de la Misnà (2010), el Càntic dels Càntics de Salomó (2013, amb Narcís Comadira) i dels Contes cabalístics (2017, amb Jordi Sidera).