El teòleg Juan José Tamayo, autor de La compasión en un mundo injusto (Fragmenta, 2021), pronuncià la conferència “La compassió, nou principi teològic”. L’acte va celebrar-se el dijous 24 d’agost, a les 17 h, a l’Hotel Mediterráneo Plaza (15 Calle Poniente 4319, San Salvador).

L’acte va ser organitzat per la Fraternidad Teológica Latinoamericana de El Salvador, aprofitant la seva estada a la capital d’aquets país centre-americà. Participà també en un acte sobre les seves últimes obres el divendres dia 25 i en un altre acte en record de monsenyor Óscar Romero el dissabte dia 26.

A La compasión en un mundo injustoJuan José Tamayo creu que «el veritable sentit de la compassió és posar-se al lloc dels i les altres sofrents en una relació d’igualtat i empatia, assumir el dolor de les altres persones com a propi, interioritzar l’altra persona dins nostre, patir no només amb els altres, sinó també en els altres, fins a identificar-se amb qui pateix i amb els seus patiments, qüestió que no resulta fàcil però que és necessària.»

Foto: Juan José Tamayo en una entrevista al canal salvadoreny TVX.