Ignasi Moreta, doctor en humanitats i editor de Fragmenta, autor de No et facis posar cendra. Pensament i religió en Joan Maragall (Fragmenta, 2010) i curador de La Setmana Tràgica. Tres articles, de Joan Maragall, (Fragmenta, 2009), va participar a l’activitat “El meu clàssic: Joan Maragall” dins l’edició d’enguany del Festival Clàssics. Ho farà amb l’actor Lluís Soler i la cantant Lídia Pujol. Serà el dilluns dia 30 d’octubre, a les 20 h, a la Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Lliures (Carrer dels Flassaders 40, Barcelona).

Tota l’obra de Maragall la podem llegir com un esforç constant per cridar-nos a la vida, a l’acció. A estar desperts. La gran contraposició en Maragall no és el bé i el mal, sinó la vida i la mort. Maragall, a més de la seva notòria implicació en la política i la cultura catalana, va ser un home que va dedicar una part significativa de la seva vida a la recerca d’una comprensió més profunda de la transcendència. Ignasi Moreta, Lídia Pujol i Lluís Soler ens submergiran en aquesta recerca de la vida.

Cicle coorganitzat amb la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Lliures

Amb el cicle El meu clàssic acostem autors essencials de la literatura catalana a través de nous llenguatges. Enguany, el cicle de quatre sessions és dirigit per Mònica Bofill i se centra en autors que han parlat de la immortalitat: Ramon Llull, Joan Maragall, Anna Murià i Anna Dodas. Cada funció serà una peça única que utilitzarà tres llenguatges per parlar de l’autor i la seva obra: la presentació conceptual del seu univers literari en relació amb la immortalitat, la lectura de textos i la improvisació musical.