Ramon M. Nogués, catedràtic emèrit d’Antropologia biològica de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador sobre les relacions entre el cervell i les transcendències religioses, i Mar Griera, catedràtica del Departament de Sociologia de la UAB i directora del grup d’investigació ISOR van protagonitzar l’acte inaugural de la «La Nit de les Religions. Conviccions i Creences en Diàleg», dialogant sobre “Religió i ciència”. Va ser el dijous dia 19 d’octubre a les 19h al Palau Mercader (Carrer dels Lledó, 11, 1r pis, Barcelona). Cal inscriure-s’hi.

Ramon M. Nogués és autor de diversos llibres a Fragmenta. Hi ha publicat Déus, creences i neurones. Un acostament científic a la religió (segona edició: 2019), Cervell i transcendència (segona edició: 2015) i La salut espiritual (2016), i ha tingut cura de l’obra col·lectiva Sobre la vida i la mort. Possibilitats i límits de la intervenció humana (2008). També ha participat al llibre col·lectiu Itineraris interiors (2019), l’edició del qual ha anat a càrrec de Lluís Ylla.

La vuitena edició de La Nit de les Religions. Conviccions i Creences en Diàleg , organitzada per Audir per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc el 21 i 22 d’octubre de 2023 i comptarà amb la participació de 48 centres de culte i entitats de diferents conviccions, que oferiran xerrades, tallers, concerts, representacions i rutes guiades, entre altres activitats. Consulteu el programa de la Nit de les Religions: Programa de mà (també us podeu descarregar versió del programa en blanc i negre per imprimir).