El teòleg i filòsof Francesc Torralba i el teòleg navarrès Pablo Blanco Sarto han estat guardonats amb el premi Joseph Ratzinger 2023, atorgat per la Fundació que porta el nom del papa Benet XVI. Els prestigiosos premis Ratzinguer s’atorguen des del 2011 a eminents teòlegs a escala mundial per la seva tasca, dos o tres en cada edició. Els premiats rebran el guardó en una cerimònia a Roma, el proper el 30 de novembre, en una cerimònia presidida pel cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat de la santa Seu, a la Sala Règia del Palau Apostòlic del Vaticà.

Francesc Torralba (Barcelona, 1967) és doctor en filosofia, en teologia, en pedagogia i en història. És catedràtic de filosofia de la Universitat Ramon Llull. És autor d’un gran nombre d’assaigs de temàtiques diverses, especialment en els àmbits de la filosofia, l’ètica, la pedagogia i la religió. Va ser nomenat per Benet XVI consultor del Consell Pontifici de la Cultura de la Santa Seu i per Francesc com a membre del dicasteri per a la Cultura i l’Educació de la Santa Seu. A Fragmenta ha publicat Els mestres de la sospita. Marx, Nietzsche, Freud (2ª ed, 2018), títol que ha estat publicat en castellà (2013). També hi ha publicat Amb Déu o sense, un llibre de cartes creuades amb Vicenç Villatoro (2012), també en castellà, i ha participat al llibre Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluís Duch (Fragmenta, 2011), també en castellà.

[Nota de premsa de la Fundació Ratzinger]