Ignasi Moreta va presentar el seu nou llibre No prendràs el nom de Déu en va amb la teòloga i metgessa Teresa Forcades i el filòleg Francesco Ardolino, el dilluns dia 4 de desembre a les 19 h. Serà a l’Espai Abacus (Enric Granados, 112, Barcelona).

No prendràs el nom de Déu en vaIgnasi Moreta analitza com el segon manament fa d’antídot contra l’extremisme religiós i ens adverteix dels perills inherents a la religió mateixa. Servint-se de la teoria dels actes de la parla, de l’estudi etimològic i de la crítica a algunes manifestacions religioses enverinades —com ara el providencialisme i el radicalisme—, l’autor qüestiona la legitimitat d’atribuir a Déu textos, voluntats o doctrines. Ignasi Moreta és doctor en humanitats, professor de literatura catalana a la Universitat Pompeu Fabra i editor de Fragmenta. Va ser comissari de l’Any Raimon Panikkar.

Teresa Forcades és doctora en salut pública i doctora en teologia fonamental (Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat) amb una tesi sobre el concepte de persona. A Fragmenta va publicar La teologia feminista en la història. És monja benedictina de Sant Benet de Montserrat.

Francesco Ardolino és doctor en filologia catalana a la Universitat de Barcelona, on hi fa de professor i hi coordina el màster «Construcció i representació d’identitats culturals» (CRIC).

La sèrie «Deu Manaments», dirigida per Anna Punsoda, vol repensar els grans temes de la contemporaneïtat seguint el fil conductor del decàleg. Amb una mirada fonda i actual, responent a problemàtiques d’avui, lluny de qualsevol confessionalisme.