El teòleg Juan José Tamayo, autor de La compasión en un mundo injusto (Fragmenta, 2023, 2ª edició), parlarà sobre La compassió, nou principi teològic”. Serà el dissabte 13 d’abril, a les 11 h, en línia a través de Facebook Live i presencial al Colegio Povernir (C. de Bravo Murillo, 85E, Chamberí, Madrid).

L’acte està organitzat per la Facultad de Teología SEUT, dintre de la seva activitat Aula Abierta, i té prevista la seva finalització a las 13:30 h.

A La compasión en un mundo injustoJuan José Tamayo creu que «el veritable sentit de la compassió és posar-se al lloc dels i les altres sofrents en una relació d’igualtat i empatia, assumir el dolor de les altres persones com a propi, interioritzar l’altra persona dins nostre, patir no només amb els altres, sinó també en els altres, fins a identificar-se amb qui pateix i amb els seus patiments, qüestió que no resulta fàcil però que és necessària.»

Juan José Tamayo

Juan José Tamayo (Amusco, Palencia, 1946) és doctor en teologia per la Universidad Pontificia de Salamanca i doctor en filosofia per la Universidad Autónoma de Madrid. És emèit honorífic de la Càtedra de Teología y Ciencias de las Religiones «Ignacio Ellacuría» a la Universidad Carlos III de Madrid. És, alhora, secretaro general de l’Associació de Teòlegs i Teòlogues Joan XXIII, membre de la Societat Espanyola de Ciencias de les Religions i del Comitè Internacional del Fòrum Mundial de Teologia i Alliberament i professor honorífic de la Universidad Internacional de Andalucía. Col·labora en algunes de les principals revistes llatinoamericanes i europees de teologia, ciències socials i cièncias de les religions, així com al diari diario El PaísEl Periódico de Catalunya i El Correo. Conferenciant internacional i professor invitat en nombroses universitates d’Espanya, Europa, Amèrica Llatina, Estats Units i Àfrica, és uno dels teòlegs espanyols amb més reconeixement a nivell internacional en l’anàlisi sobre el fenomen religiós des d’una perspectiva crítica i un dels intel·lectuals amb més presència pública als mitjans de comunicació. Ha publicat més de seixanta obres, moltes de les quals traduïdes a diversos idiomes. A Fragmenta hi ha publicat Cincuenta intelectuales para una conciencia crítica (2013) i La compasión en un mundo injusto (2021).

TARGETÓ