El doctor en filologia semítica Manuel Forcano, autor de la introducció i de la traducció de l’hebreu del Llibre de la Creació (Fragmenta, 2012), de la que hi ha també una versió hebreu-castellà (Fragmenta, 2013), i del Llibre de la Claredat (Fragmenta, 2023), protagonitza les jornades Càbala de Catalunya. Se celebrarna a Girona del 6 al 8 de maig de 2024.

Concretament, Forcano fa una conferència diària segons el programa de la Jornada, oberta al públic, a les 18 h. El dilluns dia 6 ha parlat sobre “La Càbala, definicions i nocions bàsiques”, el dimarts 7 dissertarà sobre “L’antiga mística jueva, un camí vers la Càbala” i, finalment, el dimecres dia 8 tractarà de “La Càbala al llarg dels segles, recorregut històric”.

Les activitats de les jornades es repartiran entre la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (Pl. Ferrater Mora, 1) i l’Institut Nahmànides (carrer de la Força 8).

Les inscripcions s’han de tramitar aquí.

Les jornades són organitzades per l’Institut d’Estudis Jueus de Barcelona, Paideia, la Càtedra Ferrater Mora de la UdG i el Patronat del Call de Girona.

Fragmenta ha publicat altres llibres relacionats amb l’objecte de la Jornada com els Contes cabalístics, de Nahman de Bratslav, o La saviesa dels pares d’Israel.