Teresa Forcades, autora de La teologia feminista en la història, Halil Bárcena, autor d’El sufisme i curador de Dīwān, de Hal·lāg, entre d’altres, intervindran al recital de poesia mística cristiana, musulmana i jueva del festival Barcelona Poesia. Serà el divendres 17 de maig, a les 19 h, al Jardins de la Casa de la Misericòrdia (Carrer d’Elisabets, 8-10, Barcelona).

La mística és una experiència espiritual, un creixement, un somni fet realitat, un desig acomplert, una perfecció possible, una embriaguesa plaent, així com un fort desig d’unió entre la persona i el transcendent, entre l’Amic i l’Amat, i que, sovint, troba en la poesia el seu millor mitjà d’expressió.

Per això mateix, tres rapsodes convocats per la Fundació Joan Maragall recitaran poesia mística de les tres tradicions religioses monoteistes: Teresa Forcades donarà veu a versos de la tradició mística cristiana, el sufí Halil Bárcena ho farà de la tradició mística musulmana, i el poeta Aurelio Major farà sonar la poesia mística de la càbala jueva. Moderarà: Neus Forcano.

Entrada lliure.