Bernat Dedéu va presentar el seu primer llibre, No mataràs, el dissabte, 15 de juny, a les 12:30 h, a Somia Vins i Llibres (Carrer del Pou Rodó, 21, Girona). L’acte va consistir amb una conversa amb l’escriptora Anna Carreras. Cal inscripció.

Només l’home nietzschià, el llibertí i el suïcida —sosté Dedéu— s’escaparien del gran pacte que cadascú de nosaltres fa amb l’Estat: cedir-li la capacitat individual de matar per evitar la temptació d’aniquilar-nos els uns als altres. Una anàlisi filosòfica dels orígens de la pau social i d’aquest manament que avui dia gaudeix del màxim consens legal i ètic.

La sèrie «Deu Manaments» de Fragmenta Editorial, en la qual s’inscriu el llibre, vol repensar els grans temes de la contemporaneïtat seguint el fil conductor del decàleg. Amb una mirada fonda i actual, responent a problemàtiques d’avui, lluny de qualsevol confessionalisme.